y

Caravan kiezen? Help!

Een caravan kopen kan best spannend zijn. Een caravan vraagt om een aardige investering en daarom wilt u niet de verkeerde beslissing maken. Maar hoe neemt u de juiste beslissing? In dit artikel helpen we u een eindje vooruit.

Het beste merk

Vaak wordt ons de vraag gesteld: Wat is het beste caravan merk? Een begrijpelijke vraag, maar onmogelijk om te beantwoorden. Welk merk het beste is voor u, is geheel afhankelijk van uw eigen wensen en voorkeuren. Waar voor de ene kampeerder Eriba het beste merk is, kiest de ander liever voor Tabbert of Knaus. Dus wilt u een caravan kopen, dan kan het helpen om u alvast te oriënteren naar de verschillende merken.

Wat betreft de kwaliteit kunnen we u één opmerking meegeven: slechte caravanmerken bestaan niet meer. Met een selectie aan caravans van de merken Dethleffs, Eriba, Knaus, Tabbert, T@B en Weinsberg hebben wij onze showroom gevuld met de populairste caravanmerken.

Indeling caravan kiezen

Er is een ruime keuze aan diverse indelingen. Elk caravanmerk biedt meerdere modellen aan en elk model heeft weer een eigen unieke indeling. Welke indeling het beste is voor u, is heel afhankelijk van smaak, maar ook van uw reisgezelschap.

Oudere echtparen zullen vaak voor een andere indeling kiezen dan een gezin met jonge kinderen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal slaapplaatsen, de omvang van de douche of de plaats van de keuken. Dit zijn slechts een paar criteria die bepalend zijn voor de indeling van de caravan.

Een ander belangrijk criterium is het bed. Geeft u de voorkeur aan twee enkelen bedden? Een Frans bed of een queensbed? En is er bijvoorbeeld extra slaapplaats nodig in de vorm van een stapelbed of een rondzit die omgebouwd kan worden tot een bed? Al deze vragen zijn van groot belang om de, voor u, ideale indeling te bepaling.

Trekauto

Bij de vraag welke caravan bij u past, is ook de trekauto van belang. De auto moet namelijk wel in staat zijn om de caravan te kunnen trekken. Belangrijk is daarom om van te voren te controleren wat het maximale trekgewicht van uw auto is, voordat u een caravan wilt kopen. Dit kunt u doorgaans vinden op uw kentekenbewijs.

In lijn met het maximale trekgewicht ligt ook de lengte van de caravan. Hier zit niet direct een maximum aan, maar u moet zelf wel goed bedenken welke lengte wenselijk is. Let er wel op dat hoe langer de caravan is, hoe meer gewicht uw auto moet trekken. Boven geldt ook: hoe langer de caravan, hoe lastig het manoeuvreren.

Nieuwe of gebruikte caravan kopen?

In ons aanbod caravans vindt u zowel nieuwe als gebruikte caravans. Het verschilt per persoon waar de voorkeur naar uitgaat. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Zo zit er bijvoorbeeld een verschil in de prijs. Daarom kan uw budget een rol spelen bij deze keuze.

Ook kan uw ervaring met caravans de keuze beïnvloeden. Vaak kiezen beginnende kampeerder voor een gebruikte caravan, daar waar de meer ervaren kampeerders kiezen voor een nieuwe caravan.

Mocht u nog helemaal blanco het keuzeproces in gaan en nog geen idee hebben wat bij zou passen, dan is het ook mogelijk om eerst eens een caravan te huren. Zo kunt u alvast een caravan uitproberen en komt u vanzelf tegen wat u wel en niet wilt in een caravan. Bovendien doet u alvast wat ervaring op voordat u de caravan gaat kopen.

Caravan accessoires

Heeft u een keuze kunnen maken en gaat u de caravan kopen, dan heeft u nog diverse opties om uw caravan helemaal aan te passen aan uw wensen. Wij hebben diverse caravan accessoires waarmee u net iets meer gemak, luxe of veiligheid geeft aan uw caravan. Onze accessoires kunt u vinden in onze kampeerwinkel.

Denk bijvoorbeeld aan caravan movers, fietsendragers en levelsystemen. Bovendien hebben wij een eigen werkplaats in Rucphen waar de caravan accessoires voor u kunnen monteren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze caravans of kunt u extra persoonlijke hulp gebruiken bij het kiezen van de ideale caravan? Kom dan snel naar onze showroom of neem contact op. Onze verkoop adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag bij het vinden van de perfecte caravan voor u. Een caravan kopen doet u bij De Vossenhoek!

caravan kopen, caravan kiezen, De Vossenhoek