y

Ventilators

Buitengewoon in ventilators!

Het is warm en u wilt snelle verkoeling. Dan is een ventilator dé ideale oplossing. Wanneer het warm is gaat het lichaam zorgen voor afkoeling, door transpiratie. De verdamping van de transpiratie zorgt ervoor dat u afkoelt naar een aangename temperatuur. Ventilatoren zorgen voor snellere verdamping, waarmee ze het lichaamsproces versnellen.

Wat zijn de voordelen van ventilators?

Ventilatoren zijn vaak makkelijk verplaatsbaar en kunt u dus gebruiken waar en wanneer u maar wilt. Daarnaast is een ventilator op alle plaatsen bruikbaar. Een airco bijvoorbeeld, is alleen effectief in afgesloten ruimtes waar de koude lucht niet kan ontsnappen. Een ventilator heeft deze beperking niet. Bovendien fungeert een ventilator enkel om lucht te verplaatsen. Het koelt de lucht niet, waardoor het ook beter is voor uw lichaam dan wanneer u bijvoorbeeld regelmatig heen en weer loopt tussen warme en koele ruimtes. Dit voorkomt klachten als verkoudheid, keelpijn of hoofdpijn.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste ventilator?

Kom dan snel langs in onze kampeerwinkel! Wij hebben een uitgebreid assortiment met diverse soorten ventilatoren. Mini ventilators, tafelmodel ventilatoren en dakraam ventilators. U vindt het allemaal bij De Vossenhoek! Voor vragen en/of advies kunt u altijd terecht bij onze deskundige medewerkers.

Diverse soorten ventilators

Naast de algemene voordelen van de ventilator hebben de diverse soorten ventilatoren ook allemaal hun eigen voordelen. Om optimaal te profiteren van de voordelen in de situatie waarin u de ventilator gaat gebruiken, is het van belang om de juiste keuze te maken. Bedenk daarom waar en hoe u de ventilator wilt gebruiken. Om u alvast op weg te helpen hebben we hieronder de verschillende soorten en toepassingen voor u op een rijtje gezet.

ventilators, ventilatoren, koelen, De Vossenhoek, ventilatie, ventilator

Tafelmodel ventilators

Een van de populairste opties is het tafelmodel ventilator. Dit type is eenvoudig overal te plaatsen waar u wilt. Dit type ventilator is relatief klein en neemt dus weinig ruimte in. Tafelmodel ventilators zijn vaak in te stellen in verschillende ventilatie standen. Ook zijn er diverse modellen van dit type waarbij de ventilator naar links en naar rechts kan zwenken.

Statiefventilatoren

Dit type is een grotere variant van het tafelmodel ventilator. Dit model is geplaatst op een statief, zodat deze ventilator op de vloer geplaatst kan worden. Vaak is de ventilatie propeller ook groter dan bij een tafelmodel. De verschillende soorten statiefventilatoren beschikken vaak over functies als: diverse ventilatie standen,  een in hoogte verstelbaar statief, naar links en rechts zwenken.

Kachels

Waarschijnlijk denkt u niet meteen aan een kachel om te koelen. Toch zijn er diverse kachels die ook een koele ventilatie functie hebben. Dit zijn vaak ventilators met een ingebouwd verwarmingselement, zodat de kachel ook warme lucht kan uitblazen. Dit verwarmingselement kan dan apart aan en uit worden gezet. Dat maakt dit model ideaal voor gebruik in het hele jaar: koelen in de zomer en verwarmen in de winter!

Dakluik ventilator

Tenslotte zijn er ook ventilatoren die geschikt zijn voor montage in of op een dakluik van een caravan of camper. Dit type ventilator is vaak eenvoudig in gebruik en kan in diverse ventilatie standen worden gebruikt. Voordeel van dit type is dat het niet alleen zorgt voor lucht toevoer in de caravan, maar ook voor lucht afvoer, zodat uw caravan optimaal ventileert.