y

Skottelbraai

Buitengewoon in skottelbraai’s 

De skottelbraai is tegenwoordig niet meer weg te denken van de campings. Het is uitgegroeid tot een van de meest populaire middelen voor buiten koken. Misschien zult u denken: Wat is er zo bijzonder aan de skottelbraai? Wij leggen het u uit!

De skottelbraai is een product van het Zuid-Afrikaanse merk Cadac. Nadat zij zich eerst richtte op de verkoop van gascylinders, zijn zij zich gaan richten op de ontwikkeling van de skottelbraai. Hiervan ligt de oorsprong bij Zuid-Afrikaanse boeren die een oude ploegschaar (Skottelskaar) boven een vuur plaatsen om daarop hun vlees te ‘braaien’.

Het woord ‘braai’ is Afrikaans en betekent letterlijk ‘barbecue of grill’. Maar het is in Afrika meer dan dat, het is een manier van leven. De tradities rondom een braais zijn veelomvattend: een braai staat voor plezier, entertainment, muziek, vrienden, familie en natuurlijk lekker eten in de buitenlucht. Zuid-Afrika kent zelfs een Nationale Braaidag. Deze vindt plaats op 24 september.

Skottelbraai, cadac, cadac skottelbraai, skottelbraai cadac, barbecue, gasbarbecue, gasbarbecue cadac, koken op de camping, barbecue cadac, cadac barbecue, cadac gasbarbecue

De ‘Big Five’ van Cadac

De Cadac producten staan voor meer dan alleen maar lekker eten. Waar Cadac nog meer voor staat hebben ze samengevat in een zogenaamde ‘Big Five’. Dit zijn de vijf grootste voordelen van Cadac en unieke technologieën die zij hebben toegepast is alle producten.

  1. Green Grill: Duurzaam koken, beter voor het milieu én gezonder voor u zelf
  2. Thermogrill: Gelijkmatige hittespreiding over het rooster, zorgt voor kortere opwarmtijd en tot wel 34% minder gasverbruik. Zo gaat ook uw gasfles langer mee!
  3. Easy Clean: Alle kookoppervlakken zijn voorzien van een ‘non-stick’ coating. Hierdoor zijn ze makkelijk te reinigen, wat zorgt voor optimale hygiëne tijdens het koken.
  4. Modular System: Geniet van talloze mogelijkheden doordat de vele accessoires te gebruiken zijn op één en dezelfde skottelbraai. Denk aan diverse kookoppervlakken, zoals barbecuerooster, grillplaat, bakplaat, paella pan of pizzasteen. Alle accessoires zijn eenvoudig te wisselen.
  5. Easy Assembly: De skottelbraai’s van Cadac zijn er speciaal op gemaakt dat u ze eenvoudig in elkaar kunt zetten. Gereedschap is daarbij niet nodig! Binnen enkele minuten kunt u beginnen met koken.

Kom langs bij de Vossenhoek en bekijk ons assortiment. Wij hebben de standaard Skottelbraai, de Carri Chef, de Grillo Chef en de tafelmodellen, Citi Chef en Safari Chef staan. En daarnaast natuurlijk ook de diverse accessoires. Voldoende keuze voor verschillende wensen.