y

Satellietschotels

Buitengewoon in satellietschotels!

Tijdens uw vakantie genieten van uw favoriete televisie programma’s, in HD kwaliteit? Dat kan met de huidige satellietschotels! Voor gebruik op de camping zijn er twee opties: een losse schotel op een statief of een vaste schotel gemonteerd op de caravan. In beide gevallen kan er gekozen worden voor handmatig of volautomatisch zoeken.

Wanneer u niet over veel kennis beschikt over satellietsystemen, raden wij aan om te kiezen voor een volautomatisch systeem. Handmatig zoeken naar een satelliet is vaak lastig, omdat het uitrichten heel precies moet gebeuren. Een millimeter afwijken kan door de grote afstand honderden meters naast de satelliet betekenen.

Meer informatie?

Wilt u weten wat de beste schotelantenne en/of provider is, passend bij uw specifieke wensen? Vraag dan advies in onze kampeerwinkel of neem contact met ons op. Onze deskundige adviseurs kunnen met u dé perfecte satellietschotel vinden. Bovendien kunnen wij ook de montage van een schotel op uw caravan verzorgen!

 

Modellen en afmetingen schotelantennes

Schotelantennes zijn er in verschillende afmetingen en modellen. Stelregel is: Hoe groter de schotel, des te beter is het bereik in Europa. Voor een groot deel van Europa volstaat een 65 cm schotel. Maar gaat u bijvoorbeeld naar Scandinavië of Zuid-Spanje, dan zult u een 85 cm schotel nodig hebben.

Let er bovendien op dat de schotel vrij zicht heeft op de satelliet. Obstakels, zoals bomen of gebouwen, hebben namelijk een negatieve invloed op de ontvangst. Ook de stand van de LNB, of ‘schotelkop’ is van belang voor de kwaliteit van het ontvangst.

 

 


Canal Digitaal zendt Nederlandse zenders uit in HD kwaliteit via de satelliet Astra 3. Met een 85 cm schotel is deze satelliet te bereiken van halverwege Scandinavië tot half Spanje, Italië en de Balkan. Bovendien biedt Canal Digitaal een enorm aanbod aan zenders via drie andere satellieten: Astra 1, Astra 2 en Hotbird. Let er wel op dat de schotel gedraaid moet worden wanneer u via een andere satelliet televisie wilt kijken.