y

Fietsendragers

Buitengewoon in fietsendragers!

Fietsendragers zijn dé oplossing wanneer u uw (elektrische) fietsen mee wil nemen op vakantie. De Vossenhoek is de grootste specialist op het gebied van fietsenrekken in de regio! Met diverse soorten en maten fietsenrekken, van kwaliteitsmerken als Thule, ProUser en Enduro, hebben wij altijd de perfecte fietsendrager voor u. In onze winkel staan onze deskundige adviseurs voor u klaar om te helpen bij het vinden van de ideale fietsenrekken. Bovendien kunnen wij ook de montage verzorgen!

fietsendragers, fietsenrekken, Thule, Prouser, Enduro, caravan fietsenrek, caravan fietsendrager, fietsendrager caravan, fietsendrager camper fietsendragers, fietsenrekken, Thule, Prouser, Enduro, caravan fietsenrek, caravan fietsendrager, fietsendrager caravan, fietsendrager camper

Een fietsendrager kiezen

Hoe doe ik dat? Waar moet ik op letten? Welke voordelen hebben de verschillende fietsenrekken? Kortom: u heeft waarschijnlijk heel wat vragen te beantwoorden voordat u de juiste fietsendrager vindt. Uiteraard helpen wij u graag in onze kampeerwinkel, maar aan de hand van onderstaande tips helpen u alvast op de goede weg!

Type fietsenrekken

In grote lijnen kunnen we stellen er drie type fietsendragers op de markt zijn: fietsenrekken voor op de trekhaak, fietsendragers voor op de dissel en een fietsenrek voor achterop de caravan of camper.

Fietsendragers voor op de trekhaak worden gemonteerd op het chassis van de trekhaak. Toonaangevende merken als Thule en ProUser hebben hiervoor eenvoudige koppelingen ontwikkeld. Vaak zijn dit type fietsendragers opvouwbaar, zodat ze makkelijk te hanteren en te monteren zijn.

De dissel fietsenrekken worden gemonteerd op de dissel van uw caravan. Welke fietsendragers dissel er geschikt zijn voor uw caravan is mede afhankelijk van de lengte van de dissel. Niet alleen moet de fietsendrager op de dissel passen, maar moet ook voldoende afstand houden met de achterkant van het trekkende voertuig. Houd er rekening mee dat dit type fietsenrek invloed heeft op de kogeldruk.

Fietsendragers voor achterop zijn geschikt voor zowel caravans als campers. Dit type fietsenrek wordt bevestigd op de achterwand van uw camper of caravan. Let erop dat een opgebouwd fietsenrek van dit type meetelt in de totale lengt van uw kampeervoertuig. Groot voordeel is dat fietsenrekken voor achterop caravan of camper vaak uit te breiden zijn tot gebruik voor wel 4 fietsen.

Aantal fietsen 

Van cruciaal belang voor uw keuze is natuurlijk het aantal fietsen meeneemt. Wanneer u weet hoeveel fietsen u mee wilt nemen op vakantie, is de keuze uiteraard al een stuk beperkter. De fietsendragers is on assortiment variëren qua draagcapaciteit en zijn geschikt voor 1 tot 4 fietsen. Ook zijn er modellen die geschikt zijn voor het vervoer van e-bikes.