y

Airco’s

Buitengewoon in airco’s!

Een lekker koele caravan of camper is natuurlijk heerlijk, zeker tijdens de warme zomermaanden. Een airco biedt dan de meest effectieve oplossing! Maar het aanbod is zo groot, hoe kies ik dan de juiste airco? Hieronder leest u een aantal tips voor het kiezen van een airco. Bij De Vossenhoek vindt u diverse airco’s van topmerken als Truma, Telair en Eurom. Uiteraard helpen wij u ook graag met persoonlijk advies in onze kampeerwinkel! En ook niet onbelangrijk: wij verzorgen ook de op- of inbouw van de aircontioning! U hoeft alleen een airco te kiezen, wij doen de rest.

Type airco’s

Voor een caravan hebt u de keuze uit drie typen airconditioning: de dakarico, de bankairco en de splitunit airconditioning. Elke optie heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is daarom van belang dat u zelf de eisen stelt en vervolgens kiest welk type airco daar het beste op aansluit.

airco's, dakairco, truma, Vossenhoek, caravan airco, airco kopen, dakairco komen, caravan airco kopen airco's, bankairco, truma, Vossenhoek, caravan airco, airco kopen, dakairco komen, caravan airco kopen airco's, split unit airco, eurom, Vossenhoek, caravan airco, airco kopen, dakairco komen, caravan airco kopen

Dakairco’s

De dakairco’s zijn een veel gekozen mogelijkheid. Een dakairco kan vrij eenvoudig worden gemonteerd op een bestaand dakluik van uw caravan of camper. Hierdoor nemen ze geen ruimte in aan de binnenkant van uw kampeervoertuig. Houdt er wel rekening mee dat bij het opbouwen van een dak airconditioning dit meegerekend wordt in de hoogt van uw camper of caravan.

Bankairco’s

Een bankairco is een type airco dat wordt geplaatst onder een bank of bed. Dit type airco is vaak stiller en lichter in gewicht dan de dakairco’s. Echter neemt een bankairco wel (laad)ruimte in. Dit type airco wordt voornamelijk gebruikt voor inbouw in caravans. Omdat campers vaak beperktere laadruimte hebben en/of een dubbele bodem, kan montage van een bankairco niet mogelijk zijn.

Splitunit airco’s

Dit type airco is de meest compacte optie. Een splitunit airco wordt vaak aan het raam van de caravan gehangen en hoeft daarom niet speciaal op- of ingebouwd te worden. Dit heeft als voordeel dat dit een goedkopere optie is. Let er bij een splitunit airco wel op dat de koelcapaciteit vaak lager is dan bij een dak- of bankairco. Bent u benieuwd naar de split unit airco van Eurom? Bekijk dan onderstaande video!

Koelcapaciteit

De koelcapaciteit is zeker een van de meest essentiële gegevens om de keuze op te baseren. Uiteindelijk moet uw airconditioning wel in staat zijn om de gehele caravan of camper te koelen. Hoe groter uw caravan of camper is, das te groter de koelcapaciteit die u nodig hebt. Vuistregel hierbij is dat u 30 tot 50 Watt koelvermogen nodig hebt, per kubieke meter. Vindt u het toch lastig om dit in te schatten? Kom dan eens langs in onze kampeerwinkel en laat u voorlichten door onze ervaren adviseurs.