y

Gas

Buitengewoon in gas!

Een belangrijk, maar soms ook lastig onderwerp: gas. De gas flessen behoren vrijwel altijd bij de standaarduitrusting van iedere kampeerder. Het vaak een onmisbare energiebron voor koken en verwarmen, maar soms ook voor koelen of verlichten. Gas is niet alleen op de camping een handig middel. Ook thuis is een gasfles ideaal voor bijvoorbeeld uw gas barbecue, buitenkachel of terras heater. Meer informatie over verschillende soorten gas flessen kunt u verderop op deze pagina lezen.

Bij De Vossenhoek kunt u altijd terecht voor gas en toebehoren, voor zowel thuisgebruik als gebruik op de camping. Naast verschillende formaten gas flessen hebben wij ook diverse accessoires zoals gasslangen, gasdrukmeters, drukregelaars en gasalarmen.

Gasflessen

Het zal u vast niet ontgaan zijn dat gasflessen bestaan in vele soorten en maten. Het kiezen van de juiste gasfles kan daarom lastig zijn. Dan is het goed om te weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende flessen.

Allereerst zit er verschil in het gas zelf. Zo kunnen gasflessen gevuld zijn met propaan, butaan of LPG. Het gebruik van propaan flessen en butaan flessen komt het meeste voor. Het gebruik van LPG komt voornamelijk voor bij campers, maar het gebruik ervan kent strengere eisen dan het gebruik van butaan of propaan.

Bij De Vossenhoek zijn zowel propaan gasflessen (BeneGas of Primagaz) als butaan gasflessen, prikblikjes en cartouches (Campingaz) verkrijgbaar. Weet u niet welk type gas het meest geschikt is voor u toepassing? Onze medewerkers kunnen u alles vertellen en u adviseren over de beste oplossing voor u! U kunt bij ons zowel gasflessen kopen als lege gasflessen inruilen.

gasflessen, gasflessen kopen, propaan gasflessen, butaan gasflessen, Vossenhoek gas, Vossenhoek gasflessene

Veiligheid

Wanner u niet op de juiste manier omgaat met gas en gas flessen, kan dat heel gevaarlijk zijn. Daarom zeggen wij: Veiligheid voor alles! Lees hieronder onze tips voor veilig omgaan met gas:

  • Laat een gasfles altijd rechtop staan
  • Zet een gas fles nooit in de volle zon of in de buurt van een warmtebron
  • Let erop dat de ruimte waarin een gasfles staat goed geventileerd is, zodat eventueel ontsnapt gas uit de ruimte verdwijnt
  • Sluit tijdens de reis of het transport de gaskraan en sluit hem met de hand. Onthoud: vast is vast!
  • Voor het vullen van de gasfles, maakt gebruik van een erkend gasvulstation