y

Caravanspiegels

Buitengewoon in caravanspiegels!

Als u met een caravan de weg op gaat zal het vaak noodzakelijk zijn om gebruik te maken van caravanspiegels. Dit is namelijk verplicht wanneer de bestuurder geen volledig zicht heeft langs de zijkanten van de caravan.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste caravanspiegels vindt hebben wij een ruim assortiment in de kampeerwinkel. Diverse soorten en maten spiegels van topmerken als Haba en Milenco. Kom daarom snel naar onze uitgebreide kampeerwinkel!

 

Wanneer moet ik caravanspiegels gebruiken? 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het gebruik van caravanspiegels niet altijd verplicht. Het gebruik van extra spiegels wordt pas verplicht wanneer de caravan breder is dan het trekkende voertuig. De wet schrijft namelijk voor dat men langs de beide kanten van de caravan moet kunnen kijken. Let er echter wel op dat het niet is toegestaan om caravan spiegels op uw auto gemonteerd te hebben, wanneer er geen caravan achter uw auto hangt.

Verschillende spiegels

Een veel gebruikte variant is de opzetspiegel welke met een beugel of spanband aan de buitenspiegel van de auto wordt bevestigd. Deze zijn vaak weinig gevoelig voor trillingen en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

Caravanspiegels worden meestal aangeboden in twee varianten: spiegels met vlakglas en spiegels met bol glas. De vlakke spiegels geven het zicht wat u gewend bent van de vaste autospiegels. De spiegels met het bolle glas geven een breder zicht. Nadeel is echter dat door de vorm het glas het beeld iets vervormd. Hierdoor zijn afstanden lastiger in te schatten.

Ook zijn er nog caravanspiegels met een zogenaamde ‘dode hoek spiegel’. Deze maakt het mogelijk om die plekken te kunnen bekijken waar de standaard spiegels geen zicht op hebben. Met name bij langere caravans kan er makkelijk een ‘dode hoek’ ontstaan. Een dode hoek spiegel is dan veilig voor u en voor uw medeweggebruikers.