y

Zonnepanelen

Buitengewoon in zonnepanelen!

Gaat u met uw camper of caravan voor hét ultieme gevoel van vrijheid? Dat kan het natuurlijk voorkomen dat u niet altijd een stroomaansluiting voorhanden heeft. De oplossing: laat zonnepanelen op het dak van uw kampeervoertuig monteren!

Zonnepanelen, gecombineerd met een huishoudaccu, zorgen ervoor dat uw caravan zelfvoorzienend is. Met de juiste daglichtpanelen op uw caravan of camper bent u dus nooit meer afhankelijk van stroomaansluitingen! Koopt u een daglichtpaneel, dan krijgt u daar gratis maximale vrijheid voor terug!

Daglichtpanelen caravan kiezen

Voordat u ervoor kiest om zonnepanelen op uw caravan of camper te leggen, moet u daar goed over nadenken. Niet zomaar elk daglichtpaneel is geschikt. Er zijn een aantal belangrijke criteria die daarin meetellen. Waar moet u op letten?

Ruimte op het dak

Het klink misschien heel logisch, maar ga eerst na hoeveel ruimte u heeft op het dak. Wanneer er op het dak bijvoorbeeld al een airco en een satellietschotel zijn gemonteerd, is de ruimte op dak beperkter geworden. Omdat de zonnepanelen in verschillende formaten verkrijgbaar zijn is het van belang om te weten welke formaten en passen op het dak. Behalve ruimte is er nog een ander belangrijk aspect: het gewicht. Net als andere opbouwaccessoires voegen ook zonnepanelen gewicht toe aan uw kampeervoertuig. Houdt er rekening mee dat dit invloed heeft op het laadvermogen van caravan of camper.

Energieverbruik

Als u voldoende ruimte heeft op het dak voor caravan zonnepanelen of camper daglichtpanelen is het van belang om te weten hoeveel vermogen de zonnepanelen moeten leveren. Hoeveel Watt de zonnepanelen moeten leveren is volledig afhankelijk van uw stroomverbruik.

zonnepanelen, daglichtpanelen, zonnepanelen caravan, zonnepanelen camper, De Vossenhoek, kampeerwinkel

Zijn daglichtpanelen alleen nodig als mijn kampeerplek geen stroomaansluiting heeft?

Nee. Zonnepanelen of daglichtpanelen kunnen om meerdere redenen interessant zijn. Uiteraard komen ze nog het beste van pas wanneer er geen aansluitingen voor handen zijn. Maar denkt u eens aan het nut van een daglichtpaneel wanneer op uw kampeerlocatie een stroomstoring is. Bovendien zijn zonnepanelen een erg duurzame oplossing. Zo kunt u tijdens uw vakantie een steentje bijdragen aan een beter milieu!