y

Barbecues

Buitengewoon in campingbarbecues!

De barbecue is al decennia lang een van de populairste middelen om buiten te koken. Ze zorgen daarnaast ook voor een stukje gezelligheid en zijn ideaal voor het grillen van vlees, vis en groenten.

Tegenwoordig zijn er talloze soorten barbecues die op drie verschillende manieren gebruikt kunnen worden: op houtskool of briketten, op gas en op elektriciteit. Uiteraard heeft elke vorm van barbecueën zijn voordelen. Bij het maken van de juiste keuze is daarom uw persoonlijke voorkeur van het grootste belang.

Ruim assortiment

In de kampeerwinkel van De Vossenhoek vindt u vele soorten en maten barbecues, van compacte formaten houtskoolbarbecues tot uitgebreide gasbarbecues en skottelbraai’s. In ons assortiment vindt u barbecues van topmerken als Cadac, Campingaz, Ferraboli en Bo-Camp. U bent dus altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

Daarnaast hebben wij voor u ook alle accessoires die u nodig heeft bij het grillen, zoals briketten, aanmaakblokjes, gasflessen, reinigingsmiddelen, beschermhoezen, etc.

Barbecue, barbecues, houtskool barbecue, gasbarbacue, gas barbecue, elektrische barbecue, bakplaat, grill, camping barbecue

Campingbarbecue kiezen?

Het kiezen van de juiste barbecue kan lastiger zijn dan het lijkt. Niet alleen vanwege de verschillende soorten barbecues, maar ook verschillen in formaat en benodigde bagageruimte zijn van belang. Weet u nog niet zeker welk type barbecue het beste bij u past? Bekijk dan snel onderstaande tips!

Houtskool barbecues

Dit type barbecues maakt gebruik van houtskool of briketten als warmte bron. Deze worden meestal aangestoken door middel van aanmaakblokjes. Het voordeel hiervan is dat er geen gas of elektriciteit nodig en een houtskoolbarbecue dus overal te gebruiken is. Vaak wordt de opwarmtijd gezien als een nadeel. Een houtskoolbarbecue werkt namelijk het beste wanneer alle kolen grijs zijn er geen vlammen meer onder het grillrooster zitten. Deze opwarmtijd kan echter aanzienlijk korter worden door gebruik van een kolen starter. Dit is een cilindervormige koker waarin de kolen snel aangestoken kunnen worden.

Gasbarbecues

De gas barbecues zijn de laatste jaren enorm populair geworden en niet onterecht. Grote voordelen zijn dat de opwarmtijd een stuk korter is dan bij een houtskoolbarbecue en dat grillen op gas gezonder is vanwege de kleinere kans op verband vlees. Gasbarbecues zijn er in diverse formaten, van compact tafelmodel tot volwaardige buitenkeuken. Ook de skottelbraai kan worden gebruikt als gasbarbecue. Voor het gebruik van dit type barbecues is wel altijd een gasfles of -cartridge nodig.

Elektrische barbecue

Een elektrische barbecue gebruikt een verwarmingselement om het vlees te garen. Dit element zorgt ervoor dat de grill snel is opgewarmd én weer snel afkoelt. Dit type is ook binnen te gebruiken, omdat er weinig tot geen rookvorming plaatsvindt. Ook een elektrische grillplaat – of bakplaat – kan gebruikt worden als een elektrische campingbarbecue.