y

Verwarmen

Buitengewoon in verwarmen!

Een lekker warme caravan of voortent is in verschillende vakantielanden geen punt. Toch kan het soms nodig zijn om een handje te helpen, bijvoorbeeld door een campingkachel. Zo weet u zeker dat u niet in de kou zult zitten tijdens uw vakantie! Wij hebben diverse campingkachels op voorraad, zowel werkend op gas als op stroom.

campingkachels, gaskachel, elektrische kachel, De Vossenhoek, campingkachel kopen

Verschillende campingkachels

In grote lijnen zijn er twee soorten campingkachels: gaskachels en elektrische kachels. Maar weet u ook dat er vele verschillende type gaskachels en elektrische kachels bestaan? Om u een beetje op weg te helpen hebben we dit voor u op een rijtje gezet:

Infrarood kachel

Infraroodkachels bestaan zowel op gas als op elektriciteit. Dit type kachel heeft als grote voordelen dat het relatief snel verwarmd en geluidloos is. Vaak zijn ze in verschillende verwarmingsstanden in te stellen, zodat u altijd de juiste warmte krijgt om uw caravan of voortent op temperatuur te krijgen.

Keramische kachel

Een keramische kachel is een elektrische kachel die door middel van een ventilator de warmte te voortent inblaast. Het voordeel van dit type kachel is dat de ventilator vaak ook gebruikt kan worden om koele lucht uit te blazen. Zo kan dit type kachel niet alleen verwarmen, maar ook koelen.

Katalysator kachel

Dit is een type gaskachel, redelijk vergelijkbaar met de infraroodkachel. Grote verschil is dat een katalysator campingkachel minder gas verbruikt. Hier staat echter wel tegenover dat dit type kachel een langer opwarmtijd heeft.

Hybride campingkachels

Hybride campingkachels zijn de kachels die zowel op gas als op elektriciteit werken. Vaak kiest de kachel zelf voor de energiebron die voorhanden is.

Verwarmingscapaciteit

Vaak krijgen wij de vraag hoeveel verwarmingscapaciteit iemand nodig heeft. Dat is afhankelijk van de ruimte die u wilt verwarmen. Over het algemeen geldt de vuistregel: 100 watt per vierkante meter. Wilt u bijvoorbeeld een voortent verwarmen met een oppervlakte van 15 m2, dan heeft u een kachel nodig met een capaciteit van 1500 watt.

Laat u adviseren over campingkachels!

Wilt u precies weten welk type campingkachel het beste bij u en uw caravan of voortent past? Kom dan snel langs in onze kampeerwinkel of neem contact op. Onze ervaren medewerkers staan klaar om u verder te helpen met deskundig advies.