y

Mobiledrôme-Vossenhoek overgenomen door Truckland

PERSBERICHT

Eindhoven, 3 oktober 2023

Truckland Group B.V. integreert ‘Mobiledrôme’ Campers en ‘De Vossenhoek’ Caravans in Oud Gastel binnen Camperland B.V. waarmee de krachten van deze toonaangevende bedrijven worden gebundeld.

Truckland Group B.V. (onderdeel van de Pallieter Group) verbreedt haar portfolio met de overname van ‘Mobiledrôme’ Campers en ‘De Vossenhoek’ Caravans in Oud Gastel. Met deze overname breidt Truckland haar leisure activiteiten verder uit. Door deze overname neemt de omzet van Truckland Group B.V. met circa 30 miljoen euro toe en daarmee komt de geprognotiseerde omzet op een totaal van circa 350 miljoen euro in 2023. Dit wordt gerealiseerd door circa 750 medewerkers.

Truckland business

Truckland richt zich in hoofdzaak op het op maat leveren, verhuren, leasen en onderhouden van vrachtwagens van het merk DAF en bestelwagens van de merken Fiat Professional, Iveco en Maxus.

Truckland heeft 16 Nederlandse vestigingen in: Acht, Almere, Amsterdam, Boxtel, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Heerhugowaard, Rotterdam-Noord, Rotterdam-Zuid, Schiphol, Son, Tilburg, Veghel, Velsen, Wognum en Zaandam. Naast deze 16 vestigingen heeft Truckland nog vestigingen in Beerse (België) en daarnaast in Valdemoro en Alcalá de Henares (Spanje). De eerste Camperland vestiging ligt in Herpen, dit wordt nu aangevuld met de inspirerende locatie in Oud Gastel.

Camperland business unit

Na de recente overname van ‘Caravan- en Campercenter Cor van den Oever’ in Herpen aan het begin van 2022 worden de leisure activiteiten nu verder uitgebreid middels de overname van Mobiledrôme en De Vossenhoek. De camper- en caravanactiviteiten worden samengevoegd onder de business unit ‘Camperland’ waartoe ook Mobiledrôme en De Vossenhoek gaan behoren. Hiermee groeit het merkenportfolio van vijf naar negen campermerken. Naast EuraMobil, Adria, Bürstner, Forster en Karmann zal Camperland nu ook Dethleffs, Hymer, Knaus en Weinsberg gaan vertegenwoordigen.

Mobiledrôme en De Vossenhoek

Mobiledrôme en De Vossenhoek zijn niet alleen begrippen op het gebied van campers en caravans in de regio, maar genieten grote bekendheid door de zeer lange historie in Nederland. Bij Mobiledrôme en Vossenhoek werken in totaal 45 medewerkers. In de luxe showroom van 3.000m2 op Argon 33 te Oud Gastel staan de top 5 merken van campers en caravans tentoongesteld met een uitgebreide kampeershop. Naast deze showroom heeft Mobiledrôme een zelfstandig techno-center op Argon 26 van 1.000 m2 met 12 werkplekken, dat zich richt op het onderhoud van campers en het verkoopklaar maken van caravans en campers. De Vossenhoek heeft ook een eigen techno-center op Korte hei 37 te Rucphen van 1.100 m2 met 11 werkplekken, dat zich richt op caravanonderhoud en schadeherstel van caravans en campers.

Betere geografische spreiding

Binnen Truckland bestaat er een jarenlange relatie met camperklanten voor service en onderhoud. Met de overname van Mobiledrôme en De Vossenhoek, in combinatie met het eerder overgenomen ‘Cor van den Oever’ bestaat er nu een nog betere geografische spreiding over Nederland. De twee gespecialiseerde verkooplocaties in Herpen en Oud Gastel versterken de positie van Camperland als geheel. De servicepunten bevinden zich o.a. in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Heerhugowaard, Herpen en nu ook in Oud Gastel en Rucphen. De verkoop- en verhuuractiviteiten zullen zich voorlopig concentreren in Herpen en Oud Gastel.

Toonaangevende bedrijven

Ruud Bakker en Theo de Jong, (de voormalig eigenaren van ‘Mobiledrôme’ en ‘De Vossenhoek’):

“Door deze overname worden de krachten van drie mooie bedrijven gebundeld en garanderen we de noodzakelijke slagkracht richting de toekomst. In de komende jaren gaan wij samen met Truckland de caravan- en campertak verder mee vormgeven in Nederland. Mobiledrôme en De Vossenhoek zijn historisch gegroeid vanuit de samenvoeging van onze bedrijven in een eerder stadium. We geven als toonaangevende bedrijven, binnen ons vakgebied, de bedrijven over aan Truckland, hetgeen een heel vertrouwd gevoel geeft.”

Verdere uitbreiding van verkoop en verhuur
Eric Theuws (CEO Truckland Group B.V.): “Middels deze overname breiden we ons portfolio in de breedte uit. Groei is geen doel op zich, maar een middel om onze lange termijndoelstellingen te verwezenlijken. De vraag naar campers, caravans en het daarmee samenhangende onderhoud blijft in de komende jaren onverminderd groot. De synergie tussen de ondernemingen leidt tot meerwaarde voor onze klanten. Naast de bestaande service- en onderhoudswerkzaamheden breiden we nu ook de verkoop en verhuur van campers en caravans verder uit. Door ons brede netwerk van vestigingen is de bereikbaarheid beter en kunnen we de verhuur van campers grootschaliger aanbieden. De overname past binnen de missie en visie van Truckland Group B.V. waarin professionalisering en het bieden van totaaloplossingen voor haar klanten de speerpunten zijn, in een markt die vraagt om intensief getrainde en gemotiveerde medewerkers.”

V.l.n.r.: Ruud Bakker en Theo de Jong (Mobiledrôme en De Vossenhoek), Eric Theuws (CEO Truckland Group B.V.) en Hein van der Schoot (CFO Truckland Group B.V.) schudden elkaar de hand na het tekenen van het contract. De bundeling van krachten is nu een feit.