y

Tips tegen schimmel in de voortent

Schimmel in de voortent? Wij geven tips om het te bestrijden!

Herkent u dat: er ontstaan bruine vlekjes aan de binnenkant van uw voortent of luifel? Dit is een vorm van schimmel!

Zelfs wanneer u goed ventileert kan er condens ontstaan dat de schimmel veroorzaakt. Deze condens kan ontstaan door temperatuurschommelingen, een hoge luchtvochtigheid of bij regen. Maar ook door koken in de tent kan condens ontstaan. Ook kunnen invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling, een oorzaak zijn van schimmelvorming.

Wat te doen tegen schimmel in de voortent?

We hebben dubbel goed nieuws! Ten eerste: de schimmel tast niet de kwaliteit en de levensduur van het tentdoek aan. Ten tweede: de schimmel is eenvoudig en goed te reinigen.

En dat doe je met de volgende middelen: één deel bleekmiddel (bijv. Glorix), tien delen water en een zachte borstel of spons. Meng het water en het bleekmiddel en breng de oplossing wrijvend aan op het tentdoek met de spons of borstel. Je zult zien dat de bruine vlekjes verdwijnen! Nadien het doek goed afspoelen met koud water.

Is schimmel ook te voorkomen?

Niet 100%, maar u kunt er wel voor zorgen dat schimmel zo min mogelijk kans krijgt. Belangrijk is om uw voortent altijd te ventileren. Dit geeft vocht de mogelijkheid om te verdampen er de voortent te verlaten.

Maar ook als u de voortent niet gebruikt kan er schimmel ontstaan. Dit kunt u voorkomen door de voortent altijd schoon en droog op te bergen. Vouw een tentdoek niet op wanneer deze vochtig is. Het vocht blijft zo namelijk ‘opgesloten’ en dat is precies de ideale situatie voor een schimmel om zich te ontwikkelen.