y

Voortenten

Bent u op zoek naar een nieuwe caravanvoortent of luifel? Kom dan snel langs in onze uitgebreide voortenten showroom! Hier kunt u zelf de verschillende showmodellen bekijken én beleven. U kunt diverse typen in onze kampeerwinkel bekijken, van uitgebreide seizoensvoortenten tot eenvoudig op te zetten opblaasbare voortenten.

Of uw voorkeur uitgaat voor een Doréma voortent, een Isabella voortent of Brand voortent óf misschien wel een Thule luifel. U vindt het allemaal bij De Vossenhoek Caravan & Recreatie, in dé grootste voortenten showroom in de regio. 

Bij De Vossenhoek bent u altijd verzekerd van:

  • Het grootste assortiment voortenten en luifels in de regio, zodat u optimaal kunt vergelijken
  • Toonaangevende topmerken die alleen de beste kwaliteit voor u leveren, waaronder Doréma, Isabella & Thule
  • Deskundig advies door onze jaren lange ervaring in kamperen en recreëren, zodat u altijd de voortent vindt die het beste bij u en uw caravan past

Ons assortiment caravan voortenten en luifels

Voortent, voortenten, luifels, caravanvoortent, caravanluifel, opblaasbare voortent, opblaasbare voortenten Voortent, voortenten, luifels, caravanvoortent, caravanluifel, opblaasbare voortent, opblaasbare voortenten Voortent, voortenten, luifels, caravanvoortent, caravanluifel, opblaasbare voortent, opblaasbare voortenten
Voortent, voortenten, luifels, caravanvoortent, caravanluifel, opblaasbare voortent, opblaasbare voortenten Voortent, voortenten, luifels, caravanvoortent, caravanluifel, opblaasbare voortent, opblaasbare voortenten Voortent, voortenten, luifels, caravanvoortent, caravanluifel, opblaasbare voortent, opblaasbare voortenten

Tips: Hoe kies ik dé ideale voortent?

In de wereld van de voortenten en luifels zijn de opties bijna oneindig. Verdwalen tussen alle mogelijkheden ligt daarom op de loer. Wij geven u daarom alvast enkele tips om de perfecte voortent voor u te kiezen!

Omloopmaat caravan

Als eerste is het van belang om te weten wat de omloopmaat van uw caravan is. Uw nieuwe voortent of luifel moet uiteraard wel aan uw caravan passen. Weet u de omloopmaat niet? Dan zijn er twee manieren om hier achter te komen:

  • Vul uw caravan gegevens in bij een omloopmaat calculator. Dit kan bijvoorbeeld via de website van Isabella. Hier vult u het merk en bouwjaar van uw caravan in en krijgt u een lijstje met types en de bijbehorende omloopmaat, ook A-maat genoemd.
  • U kunt ook zelf de omloopmaat meten. Zet de caravan waterpas en draai de uitdraaisteunen uit. Trek vervolgens een koord door de rail van punt A tot punt C, zoals op onderstaande afbeelding te zien is. Let erop dat u bij een aerodynamische caravan op een iets andere manier moet meten. Zie hiervoor ook onderstaande afbeelding.

Berekenen omloopmaat caravan, omloopmaat caravan, omloopmaat meten, omloopmaat berekenen, voortenten, voortent

Stel u zelf de vraag: Hoe ga ik kamperen?

Dit is de belangrijkste vraag die u voor u zelf moet beantwoorden. Het antwoord op deze vraag is namelijk bepalend voor het maken van de juiste keuze. Wanneer u bijvoorbeeld één keer per jaar 14 dagen op vakantie gaat heeft u een ander type voortent nodig dan wanneer u een seizoensplaats neemt op de camping. In grote lijnen kunt het beste hiermee rekening houden:

  • Gaat u graag meerdere keren per jaar een weekendje weg? Dan wilt u een voortent die snel en eenvoudig op te zetten is. U kunt dan het beste zoeken naar lichtgewicht voortenten (dunner doek en aluminium frame) en naar opblaasbare voortenten.
  • Gebruikt u uw caravan om twee weken op (zomer)vakantie te gaan? Ga dan op zoek naar voortenten die wat lichter in gewicht zijn. Denk ook aan een dunner doek en aluminium frame. Voor dergelijke vakanties is de kans op extreme weersomstandigheden relatief klein. Bovendien scheelt het in laadgewicht en zijn deze eenvoudig op te zetten en af te spannen.
  • Zoekt u een caravanvoortent voor een seizoensplek? Dan is het van belang om een stevige constructie te hebben. Als uw voortent het hele jaar op de camping staat komt deze ook bloot te staan aan verschillende weersomstandigheden en mogelijk ook extreme weertypes, zoals zware storm of winterse neerslag. Zoek dan naar een caravanvoortent met stevig stalen frame en PVC doek. Voeg er eventueel extra storm- en dakstangen aan toe voor extra zekerheid.

Kom naar onze voortenten showroom!

Bezoek onze voortenten showroom om met eigen ogen alle opties te bekijken die we hebben op het gebied van voortenten en luifels. Wij helpen u graag met een deskundig advies om de perfecte caravanvoortent of luifel voor u te vinden. Kom daarom snel naar De Vossenhoek en wij maken voor u een scherpe en passende offerte. Neem nu alvast contact op met de kampeerwinkel!