y

DealerRepair netwerk is Erkend Duurzaam

Persbericht

De hele keten van DealerRepair heeft het Erkend Duurzaam certificaat

Alle caravan en camper dealers aangesloten bij het DealerRepair netwerk hebben vanaf heden het Erkend Duurzaam certificaat. Het certificaat Erkend Duurzaam, dat wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, is het bewijs dat het DealerRepair netwerk duurzaam ondernemen in de bedrijfsuitvoering heeft doorgevoerd.

Erkend Duurzaam

Erkend Duurzaam is het duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten vanuit het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM). Het IvDM is in 2008 opgericht door de brancheverenigingen BOVAG, FOCWA, Rai Vereniging en Stiba. Voor het verkrijgen van het certificaat moeten de bedrijven een uitgebreide scan doorlopen. In de eerste fase wordt door het schadeherstelbedrijf een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Wanneer zij hiervoor slaagt komt het IvDM op locatie het bedrijf controleren. Na het behalen van voldoende punten tijdens de controle, ontvangt het bedrijf het Erkend Duurzaam certificaat. Het IvDM blijft het netwerk daarna jaarlijks controleren.

“Het certificaat Erkend Duurzaam is een bekroning van het werk van de afgelopen jaren, om het netwerk van DealerRepair uit te breiden met goed opererende dealerbedrijven”, zegt Jan van den Boomen, voorzitter van DealerRepair. “Als caravan- en camperbranche zijn we erbij gebaat om duurzaam te opereren. Als we zorgen dat we goed omgaan met het milieu en klimaat, dan kunnen we zorgen dat meer mensen kunnen kamperen. Kamperen blijft namelijk de duurzaamste vorm van vakantie.”

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat veel verder dan alleen het milieu. Ook de dienstverlening, het personeel, inkoop, financiën en communicatie zijn belangrijk. Daarnaast wordt er door het DealerRepair netwerk ook veel aandacht besteed aan het duurzaam omgaan met energie en het duurzaam inrichten van werkplaats en bedrijf.

“De controle voor het Erkend Duurzaam certificaat is heel breed en bevat veel aspecten”, vertelt Theo de Jong, directeur Camperland-Mobiledrôme-De Vossenhoek. “Het gaat om meer dan duurzame energie en milieu. Het gaat om het beschermen van je medewerkers, het zorgen voor sociale activiteiten en het optimaliseren van de dienstverlening en werkdruk van het personeel. Het verrichten van maatschappelijke activiteiten als bedrijf en het duurzaam inkopen van producten. Daarnaast blijft milieu wel een belangrijk onderdeel van de controle, zoals het afscheiden van olie en vet, en het scheiden van afval. Als dealerbedrijf proberen wij aan alle kanten bij te dragen, zodat we als DealerRepair netwerk ons certificaat blijven behouden.”

DealerRepair

DealerRepair is een schadeherstelnetwerk van 35 gepassioneerde caravan- en camperdealers die nauw samenwerken met de fabrikant van uw caravan of camper. Hierdoor beschikt zij over de laatste technische informatie en merkspecifieke onderdelen. De bedrijven uit het netwerk werken met personeel dat merkspecifiek is opgeleid en regelmatig door de fabrikant wordt bijgeschoold.

Jan van den Boomen: “Als dealerbedrijven werken we de hele dag met caravans en campers. Kampeerders komen daardoor in een vertrouwde omgeving terecht met actuele kennis en kunde om hun kampeermiddel weer te repareren. Wanneer je je kampeermiddel hebt verzekerd via Unigarant, NKC of Nh1816, staat het DealerRepair netwerk voor de kampeerder klaar!”