y

Tempo 100 keuring

Temp-100-keuring-Vossenhoek-thumb

Ook in 2020 kunt u weer in ons TechnoCenter terecht voor een Tempo 100-keuring!

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor een keuring op zaterdag 13 juni. Beide data kunt u terecht tussen 09:00 en 12:00 uur. Voor de keuring moet u zich wel van te voren aanmelden. Bij de keuring zal uw caravan of vouwwagen op een aantal punten worden gecontroleerd en krijgt de caravan de Tempo 100 sticker, mits goed bevonden. Wilt u zich aanmelden voor de keuring, neem dan contact op met receptiewerkplaats@vossenhoek.nl.

Wat houdt Tempo 100 precies in?

De maximale snelheid om met een caravan of vouwwagen over de Duitse Autobahn te rijden is 80 km/h. Er kan een Tempo 100 ontheffing worden afgegeven, als de aanhanger voldoet aan een aantal eisen. Dit houdt in dat u met uw caravan of vouwwagen 100 km/h mag rijden over de snelwegen in Duitsland. Welke eisen dit zijn, wordt verderop in dit artikel behandeld.

Wanneer uw auto-aanhanger combinatie voldoet aan de gestelde eisen, krijgt u de Tempo 100 sticker thuisgestuurd. Deze moet op de caravan of vouwwagen geplakt worden. Na uitgifte van de sticker is deze onbeperkt geldig, zolang de auto en caravan aan de voorwaarden voldoen. Houd hier dus rekening meer wanneer u een andere auto gaat gebruiken om de aanhanger te trekken. Let er wel op dat deze ontheffing alleen geldt voor Duitsland en niet voor andere Europese landen.

Aan welke eisen moet mijn caravan voldoen?

Zoals aangegeven moeten de aanhanger en het trekkende voertuig voldoen aan een aantal eisen om in aanmerking te komen voor een Tempo 100 ontheffing. Bekijk hieronder op welke punten gecontroleerd wordt:

Trekkende voertuig

 • Moet beschikken over een ABS remsysteem
 • De massa rijklaar, of ledig gewicht, mag niet hoger zijn dan 3.500 kg

Aanhanger

 • Caravan of vouwwagen moet gekeurd worden
 • Moet voorzien zijn van;
  • Oplooprem
  • Hydraulische schokdempers
  • Banden met juiste Load-index, juiste snelheidscodering én jonger dan zes jaar oud
  • Goedgekeurde antislingerkoppeling

Ook in aanmerking komen voor Tempo 100 ontheffing?

Neem dan snel contact op met ons TechnoCenter, via receptiewerkplaats@vossenhoek.nl. Laat weten of u de caravan of vouwwagen wil laten keuren op zaterdag 13 juni. Wij zullen u dan inplannen voor de Tempo 100 keuring. U kunt worden ingepland tussen 9:00 en 12:00 uur. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plekken is beperkt! De kosten voor de keuring bedragen € 119,- incl. BTW.

Afbeeldingsresultaat voor snelweg duitsland

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze acties en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.