y

Canal Digitaal

Astra  Astra 2016

CanalDigitaal schakelt over van Astra 1 naar Astra 3.

CanalDigitaal kondigde al eerder aan dat in verband met HD uitzendingen de Nederlandse zenders alleen te ontvangen zijn via Astra 3. Inmiddels zijn deze zenders wel al in HD-versies te ontvangen via Astra 3 (23,5 oost). U heeft dan echter wel een HD ontvanger nodig. Indien u die reeds bezit, vindt u op de site van CanalDigitaal hoe u de HD-zenderlijst kunt inladen.

Waar op te letten voordat u met vakantie gaat:

  • Wie wil overstappen op de HD-zenders van Astra 3 moet op tijd actie ondernemen en niet wachten tot de caravan enkele dagen voor vertrek uit de stalling komt. Veelal moet er apparatuur of software dan nog worden aangepast en dat is nogal wat.
  • Rondom juli 2016  zijn de Nederlandse SD-zenders (op BVN na) waarschijnlijk verdwenen van de zenderlijst Astra 1. Wie dus alle Nederlandse zenders wil behouden, moet overstappen. Hoewel de nieuwe smartcard gratis is, betekent dit voor velen hoe dan ook extra kosten.
  • Maar er is nog een probleem. Astra 3 is aanmerkelijk zwakker in bereik. Dekte Astra 1 bijvoorbeeld praktisch heel Zweden, in de nieuwe situatie is dat slechts een klein deel. In Portugal en Zuid Spanje heeft u met een 60 cm schotel via Astra 3 geen ontvangst meer. U dient in dat geval over een schotel van minimaal 85 cm ø te beschikken.

*Op kanaal 14 van Astra 1 van CanalDigital vindt u de actuele informatie. Uiteraard bent u voor een goed advies van harte welkom in onze shop.

Zenderwijziging Canal Digitaal

In deze link de handleiding wijziging zenders RTL-4-5-7-8 voor de Oyster/Caro/Cosmo CI Receivers