y

BOVAG waarschuwt: een derde caravans afgekeurd

BOVAG slaat alarm: ruim 30%* van de caravans die in 2022 een BOVAG onderhoudsbeurt kreeg werd pas goedgekeurd na reparatie(s). Dit blijkt uit een steekproef van 3.022 caravan, waarvan er 917 niet meteen werd goedgekeurd. Meest voorkomende afkeurpunten hadden betrekking op het remsysteem. Hiervan was namelijk sprake bij 60% van de afkeuringen. Ook veel voorkomende problemen waren gasdefecten, de assen, versleten schokbrekers en versleten of te oude banden.

Verontrustende cijfers

De cijfers uit de steekproeven zijn zeer verontrustend. Omdat een periodieke keuring van caravans in Nederland niet verplicht is, zijn deze caravans gekeurd op initiatief van de eigenaar ervan. Dit zijn dus de caravan eigenaren die een bovengemiddelde aandacht hebben voor het onderhoud en veiligheid van hun caravan. Hierdoor trekt BOVAG de conclusie dat het probleem waarschijnlijk nog veel groter is dan ze nu kunnen meten.

BOVAG waarschuwt dat het niet constateren en verhelpen van dergelijke mankementen grote veiligheidsrisico’s oplevert. Op de weg zijn de risico’s groot voor zowel de bestuurder als de andere weggebruikers. Daarom geeft BOVAG nu een extra dringend advies om eens per 2 jaar de caravan te laten controleren door een BOVAG gecertificeerde specialist. Daarnaast raden ze aan om zelf ieder jaar de gasslangen en banden te controleren op datum en eventuele scheurtjes.

Laat een BOVAG onderhoudsbeurt uitvoeren

Zorg dat u caravan geen gevaar op de weg wordt en laat uw caravan tijdig nakijken. Voor een BOVAG onderhoudsbeurt kunt u ook terecht bij het Techno Center van De Vossenhoek. U vindt onze werkplaats aan de Korte Hei 37 te Rucphen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen door te bellen naar 088 – 303 81 00 (bereikbaar tijdens openingstijden) of door een e-mail te sturen naar receptiewerkplaats@vossenhoek.nl.

* Cijfers zijn gebaseerd op keuringsdata van een steekproef van 3.022 caravans uit de ruim 50.000 die in 2022 een BOVAG onderhoudsbeurt ondergingen.

(bron: www.bovag.nl)